24 Kasım 2017, Dr. Koru Sunumu

Başlık 1: Zaman gecikmeli pozisyon ve hız beslemesine sahip haptik sistemler

Başlık 2: Anahtarlamalı zaman gecikmeli sistemler için oturma zamanlı kararllık

Konuşmacı: Dr. Ahmet Taha Koru

Özet: Konuşma iki farklı bölümden oluşmaktadır. İlk bölüm, uzaktan kontrol edilen ameliyat robotları üzerinedir. Haptik teknoloji sayesinde, köle ve efendi robotlar arasında kuvvet haberleşmesi olmakta, böylece operatör, köle robotun çevresiyle etkileşiminde gerçekleşen kuvvetleri, efendi robotta hissetmektedir.

Konuşmanın ikinci bölümünde, anahtarlamalı ve zaman gecikmelerine sahip sistemlerin kararlılığı, kontrolcü sentezinden bahsedilecektir.

Kısa Biyografi: Ahmet Taha Koru Yıldız Teknik Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği Bölümü'nde araştırma görevlisidir. Lisansını ve yüksek lisansını, sırasıyla 2009 ve 2012 yıllarında, Bilkent Üniversitesi Elektrik - Elektronik Mühendisliği Bölümü'nde tamamladı. Doktorasını 2017 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği Bölümü'nde tamamladı. Uzmanlık alanları haptik sistemler, zaman gecikmeli sistemler ve anahtarlamalı sistemlerdir.