Bayram tatili döneminde staj yapanların dikkatine

Mekatronik  Mühendisliği Bölümü öğrencilerin dikkatine,

1. 28-29 Ağustos 2017 tarihlerinin Bayram tatiline eklenmesi, bayram tatilinin 10 güne uzamasına neden olmuştur.  Devlet kuruluşlarının bu tarihlerde çalışmaması ve bazı özel işletmelerinde  (28-29 Ağustos 2017) bu karara uyarak 10 günlük  bayram tatiline girmesi durumu söz konusudur. Makine Fakültesi olarak öğrencilerin (20 iş günü yada 40 iş günü olan) stajlarında meydana gelebilecek 2 iş günlük eksikliğin giderilmesi amacıyla 28-29 Ağustos tarihlerinde çalışmayacak olan özel ve/veya devlet kuruluşlarında staj yapan öğrencilerin staj tarihleri, öğrencilerin ytustaj@gmail.com adresine stajlarının uzatılmasını talep eden maili 25.08.2017 saat 16:00’a kadar göndermeleri durumunda 2 iş günü kadar uzatılarak mağduriyet ortan kaldırılacaktır.

2. Öğrencilerin staj uzatma talebi yapmadan önce staj yaptığı işletmeye danışarak 28-29 Ağustos 2017 tarihlerinde çalışma olup olmadığının bilgisini almaları, işletmenin 28-29 Ağustos 2017 tarihlerinde çalışmaya devam etmesi durumda öğrencilerin her hangi bir staj tarihinde değişiklik talebi yapmasına yada Fakültemizi staj yerlerinin bu tarihlerde çalışacağını bilgilendirmesine gerek yoktur.

3. Staj bitiminden sonra defter teslimi yapan öğrencilerin sicil formlarında ve defterlerinde çalışılan iş günü sayısı yapılan staj türüne göre 20 yada 40 iş günü olması gerekmektedir.  Bu günlerden daha az staj yapmış olan öğrencilerin (Örn: 19 iş günü , 38 iş günü ) stajları RED edilecektir.

4. Staj yaptığı işletmeye danışarak 2 iş günü kadar stajının uzatılmasını isteyen öğrenciler aşağıdaki örnek mail formatında gerekli değişikleri yaparak ytustaj@gmail.com göndermesi durumunda gerekli işlemler yapılacaktır.

NOT:  Aşağıda verilen staj tarihlerinde değişiklik yapmak için hazırlanmış olan örnek mail formatında koyu renkle yazılmış olan yerleri maili gönderecek öğrencinin kendi öğrenci numarası, bölümü, adı, soyadı, staj başlangıç-bitiş tarihlerini değiştirerek yustaj@gmail.com adresine göndermesi gerekmektedir.

‘’Üniversitemizin 09065012 numaralı Makine Mühendisliği Bölümü Öğrencisi Ahmet DİLAN olarak, 14.08.2017-1409.2017 tarihleri arasında yapmam gereken stajın bayram tatilinin 10 güne uzaması nedeniyle, bitiş tarihin 2 iş günü kadar uzatılmasını staj yaptığım kuruluşunda bilgisi dahilinde olmak üzere talep ediyorum.’’