KAYITLAR ÖNCESİ DUYURU

Sevgili Öğrencilerimiz;

Öncelikle Güz 2022-23 Yarıyılı hayırlı uğurlu olsun. Yüz yüze dersleri maksimize etmek adına B Bloktaki kısıtlı sayıda dersliğe sığabilecek haftalık programı yapmakta çok zorlandık. Endüstri Müh. Bölümünde yazılan özel bir çizelgeleme programı sayesinde oldu. Bahar Yarıyılına kadar A Blokta en azından derslik katının inşaatı bitmiş olursa imkanlarımız genişleyecek ve daha elverişli bir haftalık program yapabileceğiz. O açıdan sizlerden bir dönem daha sabır bekliyoruz.

Bu dönem kayıtlarda dikkat edilmesi gereken bazı farklılıklar var:

1.       Bu akademik yılda 4. Sınıflarda KOOP (İşletmede Uygulamalı Eğitim) programına başlıyoruz. Bu programa katılım gönüllü olup şartları için http://www.koop.yildiz.edu.tr/ web sayfasına bakınız ve Bölümden gelecek duyuruları takip ediniz.

2.       KOOP programı kapsamında Bahar YY’ında sadece BÇ alınacağı ve Koop programı dört adet Seç-3 dersine (ve MA-2 Stajına) denk sayılacağı için geriye kalan Seç-4 dersleri ile Lab-4 dersi dönem dışı olarak Güz YY’ında da açılmıştır. Açılmış grupların açık kalması için KOOP Programına kaydolacak öğrenciler yanında düzensiz öğrencilerden de isteyenler veya programına uyanlar kayıt yaptırabilirler. Böylece dönem dışı açılan üç ders de açık kalır.

3.       2018 Önkoşul planını Bologna web sayfasından biliyorsunuz. Zaman içinde sizlerden gelen şikâyet ve talepler doğrultusunda Üniversite Senatomuzun yapacağı kolaylaştırıcı revizyonu OBS’de göreceksiniz, Bölüm web sayfamızda da duyuracağız. Ders seçerken bu konuya dikkat ediniz.

4.       4. Sınıf Seç-3 grubu dersleri bu dönem biraz zenginleştirdik. Ayrıca geçen Bahar YY’ında olduğu gibi aralarına bazı yüksek lisans dersleri de eklendi. Lisansüstü programlar da OBSye katıldığı için artık bu dersleri doğrudan OBS üstünden alacak-sileceksiniz. Ancak LÜ derslerden seçerken içeriklerine dikkat etmelisiniz. Geçen dönem bazı derslerde öğrenciler çok zorlanmışlar.

5.       3. Sınıf derslerimizin haftalık programı Fakülte YK kararı doğrultusunda 2+1 veya 2+2 şeklinde yapıldı. Bunun amacı eğitim kalitesini iyileştirmektir. Bu durum hocalar için de sizler için de zorluk gibi görünse de tamamen daha nitelikli bir hizmet üretmek adına yapılmıştır.

6.       Seç-3ler arasında eskiden “Mekatronik Mühendisliğinde Özel Konular” adı ile verilen dersin artık kendi kodu ve adı var: MKT4819 Mekatronikte Proje Yaşam Döngüsü Yönetimi. Bu dersi biri Türkçe diğeri İngilizce olarak eş zamanlı iki şube açıyoruz ve MST alan herkesin buna kaydolmasını öneriyoruz.

7.       Arasınavlarımız (büyük olasılık ile) yine 8. Hafta olacaktır. Bu konuda duyuruları Bölüm web sayfasından takip ediniz. Kısa sınav, ödev ve projeler ise her dersin kendi öğretim üyesi tarafından duyurulacaktır. Derslere devam konusunda titizlik gösterirseniz bilgilendirmeleri kaçırmazsınız.

8.       MKT4111 MST’ye kayıt yaptıran öğrenciler bugünlerde gruplarını oluşturup projelerini ve danışmanlarını seçmeliler. 3 Ekim’de dönem başladıktan sonra çoğu zaman geç kalınmış oluyor ve öğrenciler projelerini yoluna sokmakta zorlanıyorlar.

Yeni dönemde sağlık, başarı ve mutluklar dileriz.

Mekatronik Mühendisliği Bölüm Başkanlığı