TAI Stajyer Mühendis Programı

Havacılık ve uzay sanayiinde Türkiye'nin ulusal güvenlik ihtiyacına yönelik çözümler geliştiren ve Milli Muharip Uçak başta olmak üzere yeni projeler için çalışmalar başlatan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ/TAI) ile YTÜ arasında Stajyer Mühendis Programı Protokolü imzalandı. TAI ve YTÜ arasında imzalanan işbirliği protokolü ile YTÜ Öğrencileri TAI projelerinde çalışma imkânı bulabilecektir.

Ankara’da bulunan TAI Kahraman Kazan Merkez Yerleşkesi'nde 23 Ocak 2018 Salı günü düzenlenen imza töreninde, Rektörümüz Prof. Dr. Bahri ŞAHİN, TAI Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Oğuz BORAT, TAI Genel Müdürü Doç. Dr. Temel KOTİL’in aralarında bulunduğu TAI yönetimi ile protokolü imzalanan Stajyer Mühendis Programı YTÜ öğrencilerine TAI projelerinde aktif olarak çalışma fırsatı sunacaktır.

STAJYER MÜHENDİS PROGRAMI NEDİR?

Programa, üniversitelerin 3. veya 4. sınıflarında makine, elektrik-elektronik/haberleşme, havacılık, uçak, uzay, endüstri, bilgisayar, metalürji ve malzeme, kimya, mekatronik mühendisliği başta olmak üzere ihtiyaç duyulan bölümlerden öğrenciler katılabilecek, stajyer mühendis olarak çalışacak adayların haftada en az 1 tam gün TAI'de çalışacaktır. Şirketin faaliyet göstermediği şehirlerde ise TAI mühendisleri üniversitelere giderek öğrencilerle çalışmalar yürütecek, öğrenciler çalıştıkları süre boyunca  üniversiteleri tarafından sigortalanacak, TAI’deki çalışmaları için de ücret ödenecektir.