MST ve BÇ FİNAL Sunumları

MST ve BÇ FİNAL Sunumları | Önemli Duyuru

Değerli Öğrenciler,

MST, yani MKT4111 ve BÇ, yani MKT4000 dersine kayıtlı tüm öğrenciler Cuma günü (8.06.201814.00’da, E2 Blok LABORATUVARLARINDA gerçekleştirilecek olan FİNAL Sunumlara katılmak ve sunum yapmak zorundadır.

Yapılacak sunumların içeriğinin nasıl olması gerektiği ile ilgili açıklamalara google grupta paylaşılan “Syllabus_MKT4111_MST” veya "Syllabus_MKT4000_BC" doyasında bulabilirsiniz. Ayrıca paylaşılan “ogrenci_projeleri_lisans BC yazim kilavuzu r1.0”, “Requirements_Specifications” ve “Oral Presentation” dosyalarını da sunumlarınızı hazırlarken inceleyiniz.

final sunumlarınız aşağıdaki kritlerler üzerinden değerlendirilecektir;

1          Mühendislik prensipleri ve teknikleri kullanarak problem tanımlayabilme, formüle edebilme ve çözebilme becerisi

2          Proje çıktılarının elde edilmesi ve sonuçlarının tartışılması

3          Profesyonel sunum becerileri sergilenmesi

4          Modern mühendislik yazılım ve donanım kullanımı

5          Girişimci potansiyeli

6          Projenin dünyamıza, cevreye, veya sosyal hayata etkilerinin tartışılması

MST  final sunumlarınız aşağıdaki kritlerler üzerinden değerlendirilecektir;

1          Yeterli teknik gereksinimlerin çıkarımı

2          Ayrıntılı literatür taraması ve önceki proje çözümlerinin geçmişinin araştırılması

3          Gerekli arkaplan çalışması ve analizi

4          Teknik şartları sağlayan bir proje tasarımının gösterimi

5          Alternatif tasarımların ele alınıp değerlendirilmesi

6          Çalışma takvimi

7          Profesyonel sunum becerileri sergilenmesi

Sunum süreleri, tek kişilik sunumlarda 10 dak. sunum + 5 dak soru-cevap, çok kişilik sunumlarda ise 12 dak. sunum + 5 dak soru-cevap olacaktır. Sunum sürelerinin esnek olmayacağı bilinmelidir.

Ekteki listede, hangi öğrencinin hangi sınıfta sunum yapacağı belirlenmiştir. Sunumlar E2 blok laboratuvarlarında gerçekleştirilecektir. Sunumlara 8 Haziran Cuma günü 14.00’ta başlanacak olup, ilk gelen ilk sunar ( lütfen sıralama için sunum salonunun kapısına asılacak olan boş listeyi doldurunuz.) prensibine dayalı bir sıralama yapılacaktır.

Her grup sunumu KENDİ BİLGİSAYARINDAN yapacaktır. Lütfen buna hazırlıklı geliniz ve arkadaşlarınızı da uyarınız. Proje sunumlarınızı hem USB bellek hem de mail adreslerinizde arşivlemeniz ayrıca tavsiye edilmektedir. Bilgisayarınızın çalışması ve projeksiyon ile bağlantısı sizin sorumluluğunuzdadır. Laptopunda sadece HDMI çıkışı olanların sunuma HDMI-VGA dönüştürücü ile gelmeleri tavsiye edilir.

ÖNEMLİ NOTLAR:

Dersi İngilizce gruptan alan arkadaşlar sunumlarını İngilizce gerçekleştirmek zorundadır.

Yapılacak sunumlar MÜDEK akreditasyonu gereği video kayıt altına alınacaktır.

/images/files/mst_bc_sunum_yerleri.pdf