MST Ön Sunumları

Değerli Öğrenciler,

MST, yani MKT4111 dersine kayıtlı tüm öğrenciler bu hafta Cuma günü (19.10.2018) gerçekleşecek olan Proje Öneri Sunumlarına katılmak ve sunum yapmak zorundadır. BÇ, yani MKT4000 dersine kayıtlı öğrenciler ise bu hafta herhangi bir sunum gerçekleştirmeyecektir.

Yapılacak sunumların içeriğinin nasıl olması gerektiği ile ilgili açıklamalara dersin grubunda paylaşılan "Syllabus_MKT4111_MST" doyasında bulabilirsiniz. Ayrıca grupta paylaşılan “YTU MKT MST yazim kilavuzu R_1.3”, “Teknik Gereksinimler ve Ozellikler – Requirements Specifications” ve “Sunum Teknikleri – Oral Presentation” dosyalarını da sunumlarınızı hazırlarken inceleyiniz. Ayrıca Dr. Selçuk Arslan’ın sizler ile paylaştığı Sunum Teknikleri Seminer dosyalarını da dikkate alınız.

Proje Öneri sunumlarınız aşağıdaki kritlerler üzerinden değerlendirilecektir.

1. Çağdaş bir mekatronik proje tanımına uygunluğu

2. Ayrıntılı literatür taraması ve önceki proje çözümlerinin geçmişinin araştırılması

3. Paydaş beklentilerinin araştırılması

4. Teknik gereksinimlerin çıkarılması

5. Profesyonel sunum becerileri sergilenmesi

Sunum süreleri, tek kişilik sunumlarda 10 dak. sunum + 5 dak soru-cevap, çok kişilik sunumlarda ise 12 dak. sunum + 5 dak soru-cevap olacaktır. Sunum sürelerinin esnek olmayacağı bilinmelidir.

Ekteki listede, hangi öğrencinin hangi sınıfta sunum yapacağı belirlenmiştir. Sunumlar E2 blok laboratuvarlarında gerçekleşecektir. Listede yer almayanlar sunumlarını gerçekleştiremeyecektir.

Sunumlara 14.00'ta başlayacak olup, ilk gelen ilk sunar (lütfen sunum salonuna asılacak olan boş listeyi doldurunuz) prensibine dayalı bir sıralama yapılacaktır.

Her grup sunumu KENDİ BİLGİSAYARINDAN yapacaktır. Lütfen buna hazırlıklı geliniz ve arkadaşlarınızı da uyarınız. Sunumların çalışması ve projeksiyon ile bilgisayarınızın haberleşmesi gibi sorunlar sizlerin mesuliyetindedir. Proje sunumlarınızı hem USB bellek hem de mail adreslerinizde arşivlemeniz ve yanınızda HDMI-VGA dönüştürücü taşımanız tavsiye edilmektedir.

ÖNEMLİ NOTLAR:

Dersi İngilizce gruptan alan arkadaşlar sunumlarını İngilizce gerçekleştirmek zorundadır.

Yapılacak sunumlar MÜDEK akreditasyonu gereği video kayıt altına alınabilecektir.

/images/files/2018_Guz_MKT4111__MST_Listeler_Derslikler.pdf